Punat - Otok Krk - Hrvatska

baska_pano

Špilja Biserujka – 27 km
Premda kratka i plitka, špilja redovito oduševljava svoje mnogobrojne posjetitelje, često već i prije nego uđu u nju, jer se nalazi na svega nekoliko desetaka metara nad morem - http://www.klimno.net/biserujka_hr.htm

Goli otok –poludnevni izlet brodom
Goli otok – doživite duh političke represije u nekadašnjem zatvoru za političke zatvorenike, svoju priču priča kroz gromače i kamenje s oskudnom travom. Jedinstveni izlet kojeg nigdje nećete moći doživjeti. Usput posjetite i ženski zatvor Grgur, i hranite jelene iz ruke. Izletnički brodovi imaju organiziran ručak i piće. www.more-punat.com , www.zuzic-krk.com

Otok Rab – cijelodnevni izlet brodom, ili trajektom 1.30h

Rab je grad i otok čudesne krajobrazne raznolikosti, prekrasnih raznovrsnih plaža, kulturološke sredine od predrimskih vremena obilježena obrisima četiri zvonika, grad bogatog povijesnog nasljeđa oplemenjenog u istinski doživljaj, dugih i ugodnih šetnica i tradicije od 120 godina bavljenja turizmom. www.more-punat.com , www.zuzic-krk.com . Plovidbeni red trajekta: http://www.lnp.hr/plovidbeni-red.aspx?l=1 .

Otok Cres – 46km

Otok Cres još je dovoljno prirodan i divlji da oduševi ljubitelje iskonske prirode, dok istovremeno uzima od civilizacije sve potrebno za lakši život. Cres nudi kulturne programe i sadržaje za zabavu, ali i povijesne znamenitosti kao što su renesanse palače otočkih i plemičkih obitelji. Otok Cres je stanište zaštićene ptičje vrste, Bjeloglavog supa o čijem opstanku brine Eko centar Beli.

Otok Lošinj - 80 km

Šumoviti otok Lošinj odmah će Vam pokazati sklad i ljepotu u prizoru koji će se ukazati. Osjetite mirise, okuse, sokove, boje i udišite najčišći zrak.

baska_m

Baška – Jurandvor, 20 km
1800 metara duga prirodna šljunčana plaža sa svom svojom pratećom turističkom ponudom drži bašku kao jednu od najpoželjnijih destinacija na sjevernom Jadranu.
Maleno mjesto Jurandvor udaljeno svega par km od Baške mjesto je pronalaska najznačajnijeg spomenika hrvatskog naroda i jezika. Danas se u  crkvici sv. Lucije
Nalazi lapidarij sa spomenicima iz  rimskog i starokrščanskog razdoblja.

Plitvička jezera – 168 km
Najljepši nacionalni park Hrvatske - Prostrani šumski kompleksi, iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, planinski zrak, kontrasti jesenjih boja, šumske staze i drveni mostići i još mnogo toga dio su neponovljive cjeline koju je i UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom, 1979. godine, među prvima u svijetu.

plitvice

Opatija – 72 km
Predivna priroda, parkovi, stare austro-ugarske ville, šetališta i plaže već 160 godina privlače turiste iz Europe i svijeta. Opatija je vodeće turističko mjesto u Republici Hrvatskoj za organizaciju kongresa, seminara i savjetovanja.

Istra i okolica – 111 – 160km
Najveći jadranski poluotok Istra predstavlja pravi raj za turiste željne lijepe i netaknute prirode , raznolike kulturno povijesne baštine i domaće hrane u nekom od lokalnih konoba. Probajte specijalitete od tartufa i domaće tjestenine. Svakako posjetite nacionalni park Brijuni, nekadašnji ljetnikovac „Druga Tita“

Zagreb – 191 km
Kulturno, znanstveno, gospodarsko, političko i administrativno središte Republike Hrvatske. Ujedno grad zanimljiv turistima zbog svojih parkova, muzeja, spomenika i raznolikog i bogatog noćnog života.

NP Kornati – 250 km
Sastoji se od 89 otoka, otočića i hridi , a od cjelokupne površine parka, samo oko 1/4 je kopno, dok je preostali dio morski ekosustav.Obiluje prirodnim i kulturnim posebnostima. Okomite litice "krune" kornatskih otoka okrenute prema otvorenom moru najpopularniji su fenomen ovoga parka. One su i staništa rijetkih vrsta.